Koulumatka tuki vieraalle paikkakunnalle

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opo59
Viestit:1
Liittynyt: 21 Heinä 2021, 11:44

Koulumatka tuki vieraalle paikkakunnalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Opo59 » 21 Heinä 2021, 12:25

Hei! Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluva v.2005 syntynyt nuori on valittu kevään 2021 yhteisvalinnassa opiskelemaan ammatillista perustutkintoa toiseen kuntaan, jonne matkaa kotikunnasta on noin 50 km. Sama mahdollisuus tämän ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen löytyy myös omalta paikkakunnalta. Onko nuori oikeutettu saamaan maksuttomat ( yli 7 km ) päivittäiset koulumatkat kotipaikkakunnalta tänne vieraan kunnan oppilaitokseen julkisilla kulkuneuvoilla ( juna/ bussi ) ? Onko merkitystä sillä, hakiko nuori yhteisvalinnassa laisinkaan omalla paikkakunnalla sijaitsevaan ammattioppilaitokseen opiskelemaan ko. perustutkintoa ?
Sama kysymys, jos nuori aloittaa vieraalla paikkakunnalla lukio-opinnot vaikka omalla paikkakunnalla on lukio ?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36075
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatka tuki vieraalle paikkakunnalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Heinä 2021, 10:46

Hei Opo59!

Opiskelija voi hakea koulumatkatukea vaikka valitsisi toisella paikkakunnalla olevan oppilaitoksen. Sillä ei ole merkitystä koulumatkatuen myöntämiseen. Sillä ei myöskään ole merkitystä onko kyseessa ammatillinen perustutkinto vai lukio-opinnot.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi