Koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sviir

Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Sviir » 27 Loka 2021, 16:33

Hei!
Lapseni opiskelee toisen asteen koulutuksessa eikä ole oikeutettu maksuttomaan koulutukseen. Koulumatkatukeen hän on oikeutettu. Hän kulkee julkisen liikenteen puuttumisen vuoksi koulumatkan alun omalla autolla, sitten linja-autolla 59km Tampereelle. Tampereen linja-autoasemalta koululle on 35min kävely vielä, noin 3km matka. Koululta sanottiin, että tähän loppumatkaan ei voi saada Kelan matkatukea? Aikeisempana vuonna tukea kyllä sai ja hänellä oli oikeus käyttää tampereen kaupunkiliikennettä. Onko tilanne todella muuttunut niin, että tämä loppumatka pitää menneä omalla kustannuksella?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36478
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Loka 2021, 10:06

Hei Sviir!

Kun matka koostuu useammasta eri kulkutavasta, koulumatkatukea myönnetään sellaisille matkaosuuksille, joiden pituus on vähintään 5 kilometriä. Jos yhdensuuntaiseen koulumatkaan sisältyy kuitenkin useita alle 5 km matkaosuuksia ja ne ovat yhteensä vähintään 5 km, tukea tähänkin matkaosuuteen on mahdollista saada. Tuki lyhyiltä (yhteenlasketuilta) matkaosuuksilta maksetaan opiskelijalle itse järjestetyn kulkutavan mukaan. Tuen määrä perustuu siis kilometreihin, ei todelliseen seutulipun hintaan.

Voitte olla yhteydessä asiakaspalveluun, jossa hänen tilannetta on mahdollista katsoa tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi