Työvoimakoulutus ja koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Ronzeri

Työvoimakoulutus ja koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Ronzeri » 16 Tammi 2022, 22:20

Aloitin opiskelun työvoimakoulutuksena ja saan työmarkkinatukea. Onko tosiaan niin, etten ole oikeutettu koulumatkatukeen? Yritin opintojen alussa hakea koulumatkatukea mutta kouluni opintotoimiston sihteeri heitti hakemukseni suoraan roskikseen ja kertoi, ettei minulla ole oikeutta koulumatkatukeen koska työmarkkinatuen 9€ kulukorvaus kattaa bussimatkat. Näin ei kuitenkaan ole, maksan joka päivä bussimatkoista yhteensä yli 10€ ja sen lisäksi minulla on koulussa maksullinen ruokailu joka maksaa 6€. Tuo kulukorvaus ei yksinkertaisesti riitä kattamaan 16€:n bussi -ja ruokailukuluja. En Kelan tai koulun sivuilta löytänyt tästä mitään tietoa. Sillä yritinkin tukea hakea ja yllätyin kun se ei onnistunutkaan. Voiko tämä olla näin? Ja jos on, niin mistä tälläinen tieto löytyy?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:37559
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Työvoimakoulutus ja koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Tammi 2022, 11:12

Hei,
koulumatkatukilain mukaan koulumatkatukea ei voi saada jos opiskelija saa jotain muuta korvausta päivittäisiin koulumatkoihin. Tällainen muu korvaus on esim. työttömyysetuuden kulukorvaus.
Asiasta on kerrottu kela.fi -sivuilla Opiskelijat - Koulumatkatuki kohdassa Koulumatkatukeen oikeuttavat opinnot.

Ystävällisin terveisin
Irene | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela