Saako koulumatkatukea jälkikäteen

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Rafala

Saako koulumatkatukea jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Rafala » 04 Elo 2017, 10:35

Aloitan lukiossa 14 km päässä. Luulin etten saa koulumatkatukea, kun Kelan sivuilla puhuttiin niin suurista omavastuuosuuksista. Ostin koulumatkoihini vuosikortin. Nyt tuli koululta tietoa että matkaani olisikin saanut tukea, ja kuukausilippu koulumatkatuen kanssa olisi ollut halvempi kuin maksamani vuosilippu. Voinko saada tukea vielä jälkikäteen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Saako koulumatkatukea jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 07 Elo 2017, 08:16

Hei!

Eli hakisit koulumatkatukea nyt syksyllä alkaviin opintoihin? Se on toki mahdollista, kun opinnot eivät ole vielä edes alkaneet. Mutta on eri asia, voimmeko korvata ostamaasi lipputuotetta. Koulumatkatukilaissa on säädetty aika tiukat edellytykset sille, mitä lipputuotteita korvaamme koulumatkatuella.

Jätä koulumatkatukihakemus koululle ja kerro siinä, minkä lipputuotteen olet ostanut ja mistä syystä. Koulu tekee hakemukseen omat merkinnät ja lähettää hakemuksen meille Kelaan. Saat meiltä sitten päätöksen, voitko saada koulumatkatukea ostamallesi lipulle.

Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi