Koulu- yms. tuet avoliitossa

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
viherpeipponen

Koulu- yms. tuet avoliitossa

Lukematon viesti Kirjoittaja viherpeipponen » 22 Heinä 2018, 20:49

Aloitan pian opiskelemaam työttömuusetuudella toisen asteen koulutusta. Koulua on kuukaudessa kaksi viikkoa ja kaksi viikkoa etänä plus aika ajoin palkattomat työssäoppimiset 2-16vkoa. Saanko koulumatkatukea ja vaikuttaako avopuolison palkkatyö tukeen? Olenko oikeutettu mihinkään muihin tukiin? Kulkutapa itse järjestetty, koulumatka 21km suuntaansa, ei julkisia. Asunto puolison omistusasunto, jossa asumisesta maksan puolet kuluista.

Avatar
Vieras

Re: Koulu- yms. tuet avoliitossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Heinä 2018, 21:00

Moi

Koulumatka tuki on tarkoitettu opintukea saaville. Sinä et sitä siis saa. Oletko muistanut ilmoittaa opiskelusta työkkäriin? Jos sinulle on myönnetty oma-ehtoinen opiskelu, matkat saa katettua ylläpitokorvauksella. Katso siitä lisä tietoa työkkärin nettisivulta. Työmarkkinatukeen ei vaikuta puolisosi tulot.

Avatar
Vieras

Re: Koulu- yms. tuet avoliitossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Heinä 2018, 21:37

Edellisellä vieraalla on vanhaa tietoa. Omaehtoisen opiskelun kulukorvaus on poistettu. Jos opiskelet toisen asteen perustutkintoa, voit hakea koulumatkatukea. Jos muut edellytykset täyttyvät, esim matkan pituus, opis päivien määrä kuukaudessa, niin voit saada koulumatkatuen. Siihen ei avopuolison tuloilla ole vaukutusta.

Avatar
viherpeipponen

Re: Koulu- yms. tuet avoliitossa

Lukematon viesti Kirjoittaja viherpeipponen » 23 Heinä 2018, 11:20

Tietysti olen ilmoittanut työkkäriin, en muuten saisi työttömyyskorvauksella opiskella. Sen vuoksi tiedänkin, että puolison tulotei vaikuta työttömyyskorvaukseen. Pelkällä työttömyyskorvauksella eläminen ja koulussa käynti kulujen maksusta puhumattakaan tulee tekemään todella tiukkaa. Muista tuista ei te-toimisto osannut sanoa.. mutta osasi kertoa että saattaa olla oikeus koulunatkatukeen. Matkan pituus kyllä täyttyy, mutta entä opiskelupäivien määrä? Koulussa sanoivat, että 10 päivää kuussa riittää, mutta Kelan sivuilla taisi lukea 7 yhdensuuntaisesta matkasta viikossa. Mitä tuo käytännössä tarkoittaa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29229
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulu- yms. tuet avoliitossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Heinä 2018, 12:45

Hei!

Voit saada koulumatkatukea vain kokonaiselta kalenterikuukaudelta. Siksi tukeen oikeuttavan ajan pitää kestää yhtäjaksoisesti vähintään 18 päivää ja kuukaudessa pitää olla vähintään 18 tukeen oikeuttavaan aikaan kuuluvaa päivää. Väliin jäävät viikonloput lasketaan mukaan tukiaikaan. Lisäksi voit saada koulumatkatukea, jos teet vähintään 7 yhdensuuntaista koulumatkaa viikossa.
www.kela.fi/koulumatkatuki

Työssäoppimisen ajalta nuo edellytykset saattavat täyttyäkin. Mutta kertomasi perusteella vaikuttaa siltä, että muutoin koulumatkatukioikeutta ei ole, koska lähiopiskelujaksot ovat vain 2 viikon mittaisia (alle 18 päivää).

Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi