Opiskelijan matkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sauf
Viestit:1
Liittynyt: 07 Elo 2018, 19:23

Opiskelijan matkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Sauf » 07 Elo 2018, 19:44

Hei

Olen vanhuuseläkkeellä (työeläke) ja opiskelen ammatillista perustutkintoa
vieraalla paikkakunnalla (kesto 6kk). Onko mahdollista saada jotakin tukea matkoihin
tai asumiseen vieraalla paikkakunnalla. Matka kotoa opiskelupaikkakunnalle on yhteen suuntaan n. 200 km, jonka kuljen omalla autolla. Käytännössä asun viikot kakkos vuokra-asunnossa ja kuljen viikonloput kotona. Päivittäisiä koulumatkoja tulee lisäksi n. 20 km.

En saa mitään Kelan tukea tällä hetkellä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29138
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelijan matkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Elo 2018, 14:39

Hei Sauf!

Jos et saa eläkelaitokselta mitään tukea tai korvausta matkoihin, niin voit hakea Kelan koulumatkatukea toisen asteen opintoihin.

Koulumatkatuen edellytyksenä on, että yhdensuuntainen matka kodin ja koulun välillä on vähintään 10 kilometriä, ja että yhdensuuntaisia matkoja tulee viikon aikana vähintään 7 kpl. Kohdallasi siis tukea voisi hakea kakkosasunnon ja koulun väliseen kulkemiseen.

Tarkemmin oikeus tutkitaan, kun täytät hakemuksen. Täytä hakemus ja merkitse siihen kulkemasi koulumatka, sekä kulkutapa. Toimita sen jälkeen hakemus koululle, niin he merkitsevät oman osuutensa hakemukseen ja lähettävät lomakkeen Kelalle.

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi