Ammattikoulupojan matkatuesta...

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
JIJ
Viestit:3
Liittynyt: 08 Elo 2018, 22:19

Ammattikoulupojan matkatuesta...

Lukematon viesti Kirjoittaja JIJ » 09 Elo 2018, 10:04

Matka toisessa kaupungissa olevaan kouluun on 26 km ja se joudutaan päivistä ja aikatauluista riippuen tekemään kahdella tai kolmella bussilla. Tämän lisäksi kotoa ensimmäiselle pysäkille on 3,5 km kävelyä valaisematonta autotietä pitkin. Syksyllä ja keväällä ei haittaa, mutta talvisin se on monesti huonossa kunnossa tai jopa auraamatta aikaisin aamusta. Bussivuorot, kävely- ja odotteluajat huomioituna matka aika on päivittäin keskimäärin n. 4,5h. Näin ollen tuo hakemuksessa mainittu kolmen tunnin aika ylittyy reippaasti.

Poika täyttää lokakuun alussa 16v ja aikoo suorittaa kevytmoottoripyöräkortin. Näin ollen kulku tapahtuisi aina säiden salliessa ajallisesti nopeampaa reittiä käyttäen, joka tosin on pidempi (35km). Tämä tarkoittaisi sitä että matkustustapa muuttuu tarpeen mukaan.

Talvikuukausina ja huonossa kelissä bussi on ainoa vaihtoehto kulkemiseen seuraavat kaksi vuotta, ennen kuin pääsee autokouluun.

Minkälaiseen korvaukseen poika on tällaisessa tapauksessa oikeutettu?
Ensimmäinen hakemus tuli jo koulusta bumerangina koska olimme laittaneet siihen kaksi matkustustapaa (bussi / kevari). ???

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:29229
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ammattikoulupojan matkatuesta...

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Elo 2018, 14:47

Hei JIJ!

Kysymyksesi oli tullut kahteen kertaan. Vastasin siihen jo aiemmassa viestissä :)

Terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi