Koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Wellre

Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Wellre » 15 Elo 2018, 21:59

Hei asumme Nurmijärven Klaukkalassa. Poikani käy koulua Vantaan ammattioppilaitoksessa (Varia)Hiekkaharjussa. Hän joutuu käyttämään linja-autoa (Matkahuolto) välillä Klaukkala-Kivistö ja junaa (Hsl) välillä Kivistö-Hiekkaharju. Hän o saanut kelan ostotodistuksessa matkahuollosta tuetun 44 matkan lipun hintaan 32 euroa. HSL:n lippua hän ei kuitenkaan voi ostaa kelan ostotodistuksella. Miten poikani saa myös HSL: n lippuun välille Kivistö-Hiekkaharju koulumatkatuen? Koskeeko 32 euron omavastuu koko koulumatkaa molemmat kulkutavat yhdistettynä?

Avatar
Viirukisu
Viestit:1
Liittynyt: 16 Elo 2018, 12:16

Kysymys koulumatkatuesta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Viirukisu » 16 Elo 2018, 12:36

Miten menetällä, kun poikani täytää 18 v marraskuulla ja alkaa kulkea silloin koulumatkansa lukioon omalla autolla, jos ajokortin silloin saa. Tällä hetkellä bussi kulkee aamuisin vain 10 km:n päästä (sinne voi kulkea pyörällä, mopolla tai vanhemmat kuljettavat) ja iltapäivällä vaihtelevasti kotiin voi tulla 37 km:n matkan tai 27 km:n matkan lukujärjestyksen mukaan. Hakemus koulumatkatuesta koulun kansliaan on toimitettu. Kannattaako nyt ennen päätöstä maksaa matkat itse vai hakea jo tässä vaiheessa matkahuollosta matkakortti ja ladata sille rahaa matkoihin? Lukio vaihtui tänä vuonna, joten aiemman lukion menetelytavat eivät nyt ehkä toimi ja infoa asiasta ei ainakaan kotiin saakka ole tullut.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28892
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Elo 2018, 10:01

Hei Wellre!

Pojallasi koulumatka on siis yhdistelmämatka, kun hän päivittäisessä koulumatkassa käyttää vähintään kahta eri kulkutapaa.

Lähtökohtaisesti yhdistelmämatkoissa koulumatkatukena korvataan vain sellaisten matkaosuuksien kustannukset, joiden pituus on vähintään viisi kilometriä. Koulumatkatukea ei saa myöskään alle viiden kilometrin kaupunkiliikennematkalle kouluun.

Poikasi tilanteessa voi olla kyse tästä, jolloin toiseen kulkutapaan ei koulumatkatukea voida myöntää. Hän voi kuitenkin tarkistaa tilanteensa olemalla Kelaan yhteydessä.

Hei Viirukisu!

Poikasi kannattaa ehdottomasti hakea koulumatkatukea jo nykyiseen tilanteeseen, jos koulumatkatuen edellytykset vain täyttyvät.

Jos hän tulee saamaan jo nyt koulumatkatukea ja marraskuussa kulkutapa muuttuu tämänhetkisestä, hänen tulee ilmoittaa muutoksesta uudella hakemuksella ja hakea sitä tuolloin uuden kulkutavan mukaisesti.

www.kela.fi/koulumatkatuki

Ystävällisin terveisin
Veera | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi