Koulumatkatuen hakeminen

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Omega3
Viestit:7
Liittynyt: 23 Loka 2018, 08:09

Koulumatkatuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Omega3 » 22 Huhti 2019, 06:58

Moi!
Mulla alkaa opinnot 8.8. ja kausikortti ostettava juniin, joten onko mun mahdollista saada koulumatkatukea jo syyskuun aikana, jos jätän hakemuksen koululleni heti opintojen alettua? Käsittääkseni lähettävät sen koululta sitten kelaan. Matkani tulevat todella kalliiksi. Vai miten ovat käsittelyajat yms(?) Olisi helpottavaa, jos syyskuussa olisi tukea tullut, kun joutuu ostamaan taas uuden kausilipun. Kiitos vastauksesta!

Avatar
Vieras

Re: Koulumatkatuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Huhti 2019, 17:30

Moi

Nyt pikkaisen tipuin kärryiltä, mutta selvitän asiaa niin kuin sen käsitin. Syyskuuhan on siis 9. kuukausi, ei 8 (jolloin alkaa koulusi). Kun otat vastaan opiskelu paikkaa, laitat samalla koulumatkatuki hakemuksen koululle. Jos et laita sitä postissa, niin ota yhteyttä ennen elokuuta kouluun ja selvitä tilannetta. Tämä heille ei varmasti ole eka kerta kun otetaan yhteyttä ennen koulun alkamista, varsinkaan silloin kun asia koskee koulumatkatukea.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Huhti 2019, 15:12

Hei Omega3!

Toimita hakemuksesi oppilaitokseen heti, kun se on sinne mahdollista toimittaa.

Oppilaitos tarkastaa silloin hakemuksesi tiedot ja antaa tarvittaessa ostotodistuksen lipun ostoa varten. Ostotodistuksella voit ostaa välittömästi Waltti-liikenteen lipun tai Matkahuollosta koulumatkatuetun matkalipun. Koulumatkatuella tuetun lipun voi ostaa aikaisintaan 14 kalenteripäivää ennen tukeen oikeuttavien opintojen alkamispäivää.

Tällä palstalla emme voi varmaksi sanoa elo-syyskuun tilannettasi. Toivottavasti asia kuitenkin hoituu silloin ongelmitta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi