Koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Maaliskuuopiskelija

Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Maaliskuuopiskelija » 06 Maalis 2020, 13:43

Hei

Sellaista kysyisin kun olen aloittamassa opinnot ammattikoulussa nyt maaliskuun lopulla. Niin laitan tietenkin sen aloitus päivämäärän hakemukseen, mutta minkä laitan hakemuksen loppupäivämääräksi? Laitanko siihen 31.7 vai kevätlukukauden viimeisimmän lukujärjestyksen päivämäärän? Entä jos minulla onkin opiskelua myös kesäjaksolla pystynkö sitten hakemaan myös sille jaksolle koulumatkatukea?

Ja entä kun ostan tuon ensimmäisen kuukausi junalipun ilman koulumatkatukea niin maksetaanko se sitten takautuvasti takaisin? Ja onko se tuo 30 päivän lippu yhtäkuin kuukauden lippu? Että varmasti ostan sitten oikein (:

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32840
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Maalis 2020, 09:32

Hei

Koulumatkatukihakemuksessa kysytään, mille ajalle haet koulumatkatukea. Kyse on siis siitä, mistä alkaen teet koulumatkasi ja mihin asti "koulumatkaaminen" kestää tänä lukuvuonna (milloin se siis kesän alkaessa loppuu).

Kyllä. Jos opiskelet myös kesäkuukausien aikana ja jos sinulle silloin tulee säännölliset koulumatkat, voit tehdä uuden koulumatkatukihakemuksen.

Saat koulumatkatuen tilillesi heti, kun Kela on hakemuksesi ratkaissut (kun siis käytetään junaa). 30 päivän kausilippu on varmastikin paras vaihtoehto. Sääntönä on, että pitää ostaa halvin mahdollinen kuukautta vastaavan ajan lippu.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi