Koulumatkatuki perheelliselle

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Humbuugi

Koulumatkatuki perheelliselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Humbuugi » 09 Heinä 2020, 16:53

Hei.
Koulumatkatukea ei ymmärtääkseni ole mahdollista saada, mikäli koulussa on ilmainen asuntola. Miten tämä menee kun on alaikäisten lasten lähivanhempi ja opiskelee vieraalla paikkakunnalla? Ei mitenkään ole mahdollista muuttaa vuoden opiskelun perään toiselle paikkakunnalle. Kouluikäiset lapset joutuisivat vaihtamaan kouluaan, eikä asuntola muutenkaan ole perheelliselle oikein pätevä ratkaisu. Matka on pitkä, yli 70km suuntaansa, ja julkista liikennettä ei kulje niin, ettei koulupäivät venyisi aivan mahdottomiksi.

Avatar
Vieras

Re: Koulumatkatuki perheelliselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Heinä 2020, 17:01

Ei se ole kelan vika,vaan eduskunnan joka on laatinut koulumatkatukilain. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19970048

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32289
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki perheelliselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Heinä 2020, 09:42

Hei Humbuugi!

Koulumatkatukea on mahdollista saada maksuttomasta asuntopaikasta huolimatta, jos opiskelijalla on hyväksyttävä syy olla käyttämättä paikkaa. Sinun kannattaa siis tehdä hakemus ja kertoa siinä perusteet mistä syystä et voi asuntolapaikkaa käyttää.

Jos haet tukea itse järjestetyn kulkutavan mukaisesti, sinun tulee myös kertoa miksi julkisenliikenteen käyttö ei ole mahdollista.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi