koulu loppuu

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
voi koulu

koulu loppuu

Lukematon viesti Kirjoittaja voi koulu » 23 Huhti 2021, 15:38

Hei! Lapseni valmistuu 30.04 ammattiin, työt alkavat 17.5, alkuperäinen valmistumisaika olisi ollut 30,5. Opin
totuki perutaan toukokuulta, tottakai, mutta ongelmaksi muododtuu asumustuki. Lapsi asuu miesystävänsä kanssa, joka opiskelee 5.6 asti, saa opintotukea. Miten asumistuki nyt maksetaan, tyttäreni on työtön 16.5 asti, eli tuloton, mutta saa loppukuun töistä palkkaa n 1150€.Haetaanko asumistuen tarkistus nyt tulojen pienenemisen vuoksi vai loppukuun suurenpien tulojen vuoksi ja milloin muutos astuu voimaan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:34975
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: koulu loppuu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Huhti 2021, 08:34

Hei voi koulu!

Asumistukeen tuki tulee aina tarkistaa, jos ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai alenevat vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna. Lapsesi voi siis tehdä tarkistushakemuksen tulojen muutoksen vuoksi ja ilmoittaa hakemuksessa tarkemmin tulevista muutoksista eli opintotuen päättymisestä sekä työn aloittamisesta.

Hakemuksella Kela tarkistaa sen, mistä ajankohdasta asumistuki tarkistetaan ja mitä tuloja siinä tullaan huomioimaan. Asumistuen tarkistamisesta voit lukea tarkemmin osoitteessa:
www.kela.fi/asumistuen-tarkistaminen

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi