Muutto ja vuokrien päällekkäisyys

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Masa90

Muutto ja vuokrien päällekkäisyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Masa90 » 02 Elo 2021, 20:51

Hei,

Kun joutuu maksamaan kahta vuokraa päällekkäin muuton takia yhden kuukauden ajan, saako tällaisessa tapauksessa valita, että kumpaan asuntoon haluaa hakea tukea?

Esimerkkinä: uusi (edullinen) vuokrasopimukseni alkaa 1.9. ja vanha (kallis) päättyy 30.9. Saako tällaisessa tapauksessa jättää asumistuen tarkistamatta syyskuulta ja hakea tarkistusta vasta lokakuulle, vaikka osoite vaihtuu jo syyskuun 1. päivä? Vai velvoitetaanko asumistukea hakemaan siihen osoitteeseen, jossa on sillä hetkellä kirjoilla?

Avatar
Vieras

Re: Muutto ja vuokrien päällekkäisyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Elo 2021, 21:00

Jos osoitteenmuutos tapahtuu 1.9. alkaen jo uuteen asuntoon, niin ei asumistukea voi saada vanhaan asuntoon, vaikka siihen olisi vuokranmaksuvelvollisuus. Käytännön muuttopäivällä ei ole merkitystä, vaan virallinen osoitteenmuutos ratkaisee.

Avatar
Vieras

Re: Muutto ja vuokrien päällekkäisyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Elo 2021, 21:11

Virallinen osoitteen muutos ei ole se ratkaiseva tekijä asumistuen kannalta. Vuokrasopimuksen alkamispäivä sen ratkaisee. Minä esim. muutin vasta 20. päivä virallisesti, mutta koska vuokrasopimus oli tehty kuun ensimmäisestä päivästä alkaen, niin sain täyden asumistuen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36063
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Muutto ja vuokrien päällekkäisyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Elo 2021, 10:52

Hei Masa90!

Jos vuokrasopimus uuteen asuntoon on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen ja muuttaa sen kuukauden aikana, tuki tarkistetaan uuteen asuntoon Sen kuukauden alusta lukien.
www.kela.fi/asumistuen-tarkistaminen


Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi