Asumis

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
epX33

Asumis

Lukematon viesti Kirjoittaja epX33 » 16 Loka 2021, 18:13

Hei!
Itsellä on tilanne, että olen saanut opiskelijana asumistukea 1.11.2020 alkaen enkä ole sen jälkeen tehnyt ollenkaan töitä. Jos ymmärsin oikein, niin tuki lakkautuu automaattisesti 30.11.2021, jos en tee asumistuen vuositarkistusta. Itsellä on suunnitelmissa tehdä joulukuussa kausiluonteista keikkatyötä kokoaikaisesti ja arvioin tienaavani kuukauden aikana ainakin 2000€. Ajattelin tehdä niin, että en tee asumistuen vuositarkistusta ja haen asumistuen uudestaan vasta tammikuussa, jolloin joulukuussa tienatut rahat eivät vaikuttaisi ollenkaan ensi vuoden asumistuen keskiarvotuloon, koska se on asumistueton kuukausi. Toimiiko tämä näin, vai jätinkö jotain huomioimatta?

Avatar
epX33

Lukematon viesti Kirjoittaja epX33 » 16 Loka 2021, 18:16

P.S. Pahoittelut puutteellisesta otsikosta, otsikon kirjoittaminen jäi kesken ja lähetin viestin vahingossa enkä saa sitä poistettua.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36476
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumis

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Loka 2021, 10:07

Hei

Kysymäsi järjestely on mahdollinen. Saamassasi vuositarkistuskirjeessä kerrotaan, mistä alkaen asumistukesi lakkaa, jos et tee vuositarkistushakemusta.

Sinulle parempi menettely on kuitenkin se, että teet vuositarkistushakemuksen. Jos sinulla on vain yhden kuukauden keikkatyö noinkin kohtuullisella palkalla, saat mitä todennäköisimmin asumistukesi entiseen tapaan kaikilta kuukausilta. Asumistuessa on nimittäin joustosäännöksiä, joiden ansiosta asumistuki ei lakkaa heti työskentelykuukaudesta alkaen.
https://www.kela.fi/asumistuen-tarkistaminen

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi