YEL-vakuutuksen lopetus

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
TtaS

YEL-vakuutuksen lopetus

Lukematon viesti Kirjoittaja TtaS » 23 Loka 2021, 00:07

Työskentelin kesällä toiminimellä ja maksoin pienintä YEL-vakuutusta. Asumistukeni on myönnetty 1.6 alkaen ja se on laskettu maksamani YEL-vakuutuksen mukaan 12 kuukaudeksi eteenpäin. Palattuani opintoihin olen lopettanut yritystoiminnan ja YEL-vakuutuksen maksaminen päättyy tämän kuun lopussa. Mitä Kela tällöin huomioi tuloikseni uudessa päätöksessä, jos teen asumistuen tarkastuksen lokakuun alusta? Lokakuusta lähtien en saa yrityksestäni enää mitään tuloja ja kaikki saadut yrityksen tulot ovat tienattu YEL-vakuutuksen aikana.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36478
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: YEL-vakuutuksen lopetus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 26 Loka 2021, 09:36

Hei TtaS!

Sinun tulisi tosiaan tehdä yleisen asumistuen tarkistus, jos tulosi nousevat 400 e/kk tai laskevat 200 e/kk. Tuloiksesi huomioidaan jatkossa ne tulot mitä saat. Kerroit, että olet palannut opintoihin, joten jos saat esimerkiksi opintotukea, opintoraha huomioidaan tuloksi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi