Asumistuki/asumislisä asuntolaan

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Juuliaa

Asumistuki/asumislisä asuntolaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Juuliaa » 27 Loka 2021, 20:09

Hei. Olen päässyt opiskelemaan ammattitutkintoa toisen asteen kouluun (ammattiopisto). Koululla on maksullinen asuntola. Kysymykseni kuuluu siis, että voiko kyseiseen asuntolaan saada jotakin tukea? Asumistukea tai opintotuen asumislisää. Saan opiskelujeni ajan kelan opintotukea. Asuntolaöistä laskutetaan kuukausittain vain niiltä öiltä, jotka siellä on ollut eli summa vaihtelee kuukausittain. Viikonloppuyöpymiset eivät välttämättä aina ole mahdollisia, onko sillä vaikutusta asiaan?

Avatar
Juuliaa

Re: Asumistuki/asumislisä asuntolaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Juuliaa » 27 Loka 2021, 20:14

Ainiin ja kyseinen ammattitutkinto on maksullinen, se maksaa 350 euroa. Jos tällä on vaikutusta.

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki/asumislisä asuntolaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 27 Loka 2021, 21:14

Opintotuen asumislisää voidaan maksaa myös Suomessa kansanopiston tai liikunnan koulutuskeskuksen tai Saamelaisalueen koulutuskeskuksen maksullisella linjalla opiskeleville, jotka asuvat opiston asuntolassa.

Yleistä asumistukea ei voi saada asuntola asumiseen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36478
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki/asumislisä asuntolaan

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Loka 2021, 10:38

Hei Juuliaa!

Opintotuen asumislisää on mahdollista saada, jos opiskelee Suomessa maksullisessa koulutuksessa kansanopistossa, liikunnan koulutuskeskuksessa, Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa tai ammattilisen oppilaitoksen kansanopistolinjalla ja asuu oppilaitoksen asuntolassa. Asumislisän määrä on 88,87 e/kk.

Jos oppilaitos ja opinnot eivät kuulu edellä mainittuun ryhmään, asumislisää ei ole mahdollista saada. Yleistä asumistukea ei myöskään myönnetä asumiseen asuntolassa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi