Asumistuen/-lisän kohdistaminen saatavalle

Valvoja: Kela | opintotuki

Kirjoittaja Vuokrasta 11 Tammi 2019, 14:08
Hei!

Kun vuokralainen on Kelan tuensaaja ja Kela tekee maksusuorituksia suoraan vuokranantajan tilille, tuleeko Kelan maksuja käsitellä eri tavoin kuin "tavallisia suorituksia"?

Esim. Vuokra 500€/kk ja Kelasta maksusuorituksia 300€/kk. Joulukuun vuokrasta jäänyt avoimeksi 200€ (vuokralaisen oma maksusuoritus jäänyt rästiin). Tammikuussa maksusuoritus Kelasta 300€. Tuleeko tämä Kelan suoritus kohdistaa tammikuun vuokraan (jolloin rästissä 200€ joulukuulta ja 200€ tammikuulta)? Vai käsitelläänkö maksu kuten mikä tahansa maksusuoritus eli ensin vanhimpaan saatavaan (jolloin rästissä joulukuulta 0€ ja 400€ tammikuulta)?

Vuokrasopimus on henkilön ja vuokranantajan välillä (Kela ei sopimusosapuoli tai "varsinainen tuensaaja"). Vuokralaisen kannalta normaali kohdistustapa olisi edullisempi (viivästyskorkoa kertyy vähemmän). Mutta liittyykö tähän jokin pykälä joka edellyttää toimimaan toisin?

Kiitos kovasti avusta jo etukäteen!
Kirjoittaja Kela | opintotuki 11 Tammi 2019, 14:47
Hei Vuokrasta!

Kelan maksamaa maksua käsitellään samalla tavalla kuin sitä, että raha tulisi asiakkaalta.

Asiakas voi valita itse haluaako tuen tililleen ja maksaa itse koko vuokran, vai maksaako Kela tuen suoraan vuokranantajalle.

Lisäys: Asumistuki pitää kohdistaa sen kuukauden vuokraan jolle tuki on maksettu.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi
Vastaa