Asumistuki sekä työnteko joululomalla

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Moccamasteri
Viestit:1
Liittynyt: 07 Tammi 2018, 03:20
Paikkakunta: Tampere

Asumistuki sekä työnteko joululomalla

Lukematon viesti Kirjoittaja Moccamasteri » 12 Tammi 2019, 10:07

Moi!

Olen opiskelija ja saan yleistä asumistukea sekä opintotukea. Työskentelin koko joululoman ja tienasin tukiini nähden suurehkon summan tuloja.

Tulisiko minun ilmoittaa tämä Kelalle jollakin tavalla? Onko tällä noin kuukauden työnteolla vaikutusta esimerkiksi asumistukeen vai jakautuuko tuloni koko vuodelle?


Etukäteen suurkiitokset vastauksesta!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33057
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki sekä työnteko joululomalla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 14:13

Hei

Jos tulot ovat yhden yksittäisen kuukauden aikana suuremmat kuin asumistuessa on muutoin arvioitu, sillä ei yleensä ole vaikutusta asumistukeen, koska tulot huomioidaan pidemmältä aikaväliltä.

Jos asumistukesi on myönnetty esimerkiksi 500 euron kuukausikeskiarvotuloilla, se tarkoittaa, että tuloja on tällä 12 kuukauden jaksolla yhteensä 6 000 euroa. Sinun pitää ilmoittaa asumistukeen tulojen muutos, jos tämä 12 kuukauden kertymä onkin 10 800 euroa tai enemmän. Tällöin nimittäin keskiarvotulosi ovat vähintään 400 e/kk suuremmat kuin aiemmin arvioidut tulot.

Tulojen muutoksesta pitää ilmoittaa myös silloin, kun alat vakituisesti saada määrätynlaista ja aiempaa suurempaa tuloa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi