Asumistuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Emilia1
Viestit:1
Liittynyt: 20 Touko 2019, 10:55

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Emilia1 » 20 Touko 2019, 11:00

Hei! Teen töitä opiskelujeni ohella ja mietin voiko pienyrittäjänä saada asumistukea. Tulot jäävät pieneksi,mutta mietin vaikuttaa pienyrittäjyys tuen saamiseen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28567
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Touko 2019, 11:10

Hei

Yrittäjyys tai elinkeinotoiminnan harjoittaminen ei suoranaisesti vaikuta. Yrittäjällä kuten muillakin asumistuen hakijoilla, kyse on ennen muuta tulojen määrästä. Tulojen arvioiminen voi olla vaikeaa, mutta tässä alkuunsa ohjeistusta:

"Asumistukeen vaikuttavana ruokakunnan tulona otetaan huomioon yrittäjän eläkelain mukainen työtulo (YEL). Yrittäjien, joilla ei ole YEL-vakuuttamisvelvollisuutta tai -vakuutusta, tuloksi arvioidaan starttirahan määrä, vähimmäistulo tai oman arvion mukainen tulo."

Uskoisin, että sinun tapauksessasi kyse on viimeksi mainitusta. Sinun on siis arvioitava asumistukihakemuksessasi, mitkä ovat keskimääräiset kuukausitulosi (brutto) tulevan 12 kuukauden ajalta.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi