Kesätöiden alkaminen ja kaverikämpän purkautuminen

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
jittista

Kesätöiden alkaminen ja kaverikämpän purkautuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja jittista » 22 Touko 2019, 17:07

Hei!

Meillä on kämppiksen kanssa moniulotteinen talousjärjestelyjen muutos edessä ja asumistuen tarkistamisen liikkeet ovat vähän epäselvät.

Kämppikseni työsopimus alkoi 2.5. minkä takia tuki ymmärtääkseni tarkistettaisiin 1.7. alkaen. Itse aloitan kesätyöni 3.6. eli tarkistus myös 1.7. Kämppikseni kuitenkin muuttaa omilleen 1.6. nykyisen vuokrasopimuksen säilyessä vielä yhteisenä irtisanomisajan takia.

Lueskelin aiempia ketjuja ja tämän kaltaisissa "ruokakunnan" raukeamisissa yleinen ohje on tuntunut olevan tuen hakeminen todellisiin asuntoihin erillään heti poismuuttohetkestä.

Haenko siis nyt asumistuen tarkistusta vain kämppiksen poismuutosta ja omista muuttuvista tuloistani? Kannattaako kämppikseni hakea uuteen asuntoon asumistukea kesäkuulle tuon työsopimuksen alkupäivän ansiosta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28567
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesätöiden alkaminen ja kaverikämpän purkautuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Touko 2019, 14:30

Hei jittista!

Voit hakea asumistuen tarkistusta 1.6. alkaen ruokakunnan muutoksen vuoksi. Ilmoita hakemuksessa myös tulevat kesätyötulot.

Kun kämppis muuttaa omaan uuteen asuntoon 1.6., hän voi hakea asumistukea uuteen asuntoon asunnon vaihdon vuoksi. Kämppiksen täytyy muistaa tehdä osoitteen muutos uuteen asuntoon. Hänen täytyy myös ilmoittaa tulot hakemuksessaan.

Kun tarkistusperusteita on useampi, käytetään sitä tarkistus ajankohtaa, joka on ensimmäisenä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi