Ei kesätöitä

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
tanska
Viestit:1
Liittynyt: 25 Touko 2019, 17:46

Ei kesätöitä

Lukematon viesti Kirjoittaja tanska » 25 Touko 2019, 18:11

Hei.
Olen hakenut kesätöitä moneen paikkaan, mutta toistaiseksi en ole niitä saanut ja osasta ei työpaikasta ei ole kuulunut minkäänlaista vastausta moneen viikkoon. Mitä etuuksia on ensisijaisesti saada kesän ajaksi? Opiskelen yliopistossa ja koulu jatkuu syyskuussa. Neuvoja ja apua tarvitaan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ei kesätöitä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Touko 2019, 10:24

Hei tanska!

Opiskelijan ensisijaiset etuudet ovat opintotuki, johon kuuluu opintoraha ja lainatakaus, sekä yleinen asumistuki. Voit selvittää oppilaitokseltasi, voitko suorittaa opintoja kesällä, jolloin voit hakea kesäopintotukea.

Jos et voi suorittaa kesäopintoja etkä ole saanut kesätöitä, voit hakea perustoimeentulotukea. Selvitä hakemuksessa, että et ole saanut kesätöitä ja ilmoita, mistä olet niitä hakenut. Selvitä myös, miksi et voi suorittaa valmistumista edistäviä opintoja kesällä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan myös kahden edeltävän kuukauden tiliotteet.

Ystävällisesti
Maarit | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi