Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Suz93
Viestit:2
Liittynyt: 07 Elo 2019, 21:19

Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Suz93 » 07 Elo 2019, 21:34

Lakkautin asumistukeni 1.9.2019 alkaen, koska aloitin elokuussa uuden työn. Olen tähän kesään saakka ollut opiskelija ja tuloni ovat olleet hyvin vaihtelevat, joten en ole varma, onko takaisinperittävää kertynyt. Kelalta saamassani lakkautuspäätöksessä ei ollut mitään mainintaa liikamaksuista, vaikka luin tältä palstalta, että niiden pitäisi näkyä lakkautuspäätöksessä, jos niitä on. Voinko siis näin ollen olettaa, ettei liikamaksuja ole kertynyt? Jos on, milloin voin odottaa Kelan perivän ne takaisin? Vuoden päästä, vuoden vaihteessa vai kuukauden päästä? Oman talouteni suunnittelua helpottaisi tieto, milloin suunnilleen Kelalla on tapana tarkistaa takaisinperittävä summa asumistuen lakkautuksen jälkeen. Näkeekö Kela esimerkiksi tällä hetkellä jostain automaattisesti tänä vuonna tähän mennessä tienaamani tulot, vai odottaako se, kunnes koko kalenterivuoden tulot ovat selvillä ja perii sitten takaisin?

Siirretty perintäpalstalta.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30091
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Elo 2019, 10:53

Hei Suz93!

Jos olet itse pyytänyt tuen lakkautusta, tuki on lakkautettu pyyntösi mukaisesti eikä aiempien kuukausien tuen oikeellisuutta ole välttämättä tarkistettu. Mikäli olisit pyytänyt tuen tarkistusta ja Kela sen myötä todennut, että tuki tulee lakkauttaa, olisi samalla varmasti käyty läpi myös edeltävän ajan tulot.

Mikäli myöhemmin käy ilmi tietoja, että tukea olisi maksettu virheellisesti, päätöstä tarkistetaan. Tälle ei ole mitään tiettyä ajankohtaa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi