Asumistuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Noohei
Viestit:15
Liittynyt: 08 Kesä 2016, 06:36

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Noohei » 11 Loka 2019, 11:36

Muutan soluun miespuolisen ystäväni kanssa, joka olisi kolmio ja molemmilla olisi eri huoneet. Vuokra olisi 325€/hlö. Laskeeko kela meidät avopuolisoiksi, koska olemme vastakkaista sukupuolta, sillä emme ole? Olemme opiskelijoita, joten asuisimme solussa vain kustannussyistä. Toinen kysymykseni on, että vaikuttavatko toistemme tulot meihin? Voiko siis olla niin, että jos ystäväni tienaa jossain kuussa esim. 2500€, kun hän käy töissä, viekö se minun asumistukeni pois? Paljonko asumistukea saisin tässä tapauksessa?

Olen lukenut netistä paljon keskusteluja, jossa vastakkaiset sukupuolet on katsottu avopuolisoiksi ja molemmilta on viety asumistuki pois ja tätä en missään nimessä halua tapahtuvan....

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32831
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Loka 2019, 15:07

Hei Noohei!

En pysty antamaan vastausta kysymykseesi. Tilannetta tulee selvittää tarkemmin ja palstalla emme voi antaa ennakkoratkaisua. On mahdollista että teidät katsotaan samaan ruokakuntaan kuuluviksi. Tähän vaikuttaa myös se onko teillä yhteinen vuokrasopimus tai oletteko yhteisvastuussa vuokrasta. Samat asiat selvitetään myös samaa sukupuolta olevien osalta.

Mikäli teidät katsotaan samaan ruokakuntaan kuuluviksi, asumistuessa huomioidaan molempien tulot. Voit tarkistaa taulukosta tulojen ylärajan, jonka jälkeen tukea ei jää enää maksettavaksi ollenkaan. Riippuu asuinkunnasta ylittääkö kertomasi tulo jo yksistään tulorajan.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi