Ihmeissaanfjfl

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Ihmeissaanfjfl

Ihmeissaanfjfl

Lukematon viesti Kirjoittaja Ihmeissaanfjfl » 19 Maalis 2020, 16:28

Yleisestä asumistuesta. Tuloja ei ole. Aiemmin maksimituki oli 316€, mutta nykyään 319€. Miksi Kela ei nosta tätä automaattisesti? Pitääkö tarkastus tehdä tosiaan vain muutaman euron takia? Mitään muutoksia ei ole tuloissa tai asumisessa.

1.4 alkaa työt ja palkka nousee niin ettei tukea sen perusteella saa. Saanko vielä 1.5 asumistuen vai onko huhtikuu viimeinen kuukausi?

Avatar
Vieras

Re: Ihmeissaanfjfl

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Maalis 2020, 17:18

Saat huhtikuun tuen, koska työ alkaa 1.4. Jos työ alkaisi 2.4. saisit vielä toukokuun asumistuen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31435
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ihmeissaanfjfl

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Maalis 2020, 10:20

Hei Ihmeissaanfjfl!

Vuoden vaihteessa hyväksyttävien enimmäisasumisemenojen yläraja on noussut hieman. Asumistuki tarkistetaan, jos hyväksyttävät asumismenot nousevat vähintään 50 euroa kuukautta kohti. Rajojen korotus ei ole ollut niin suuri, joten tämän johdosta tukeen ei tehdä välitarkistusta. Korkeammat asumismenot huomioidaan vuositarkistuksessa tai muusta syystä tehtävän välitarkistuksen yhteydessä.

Kun tulot nousevat 1.4. alkaen, asumistuki tulee tarkistaa 1.5. alkaen. Jos olet arvioinut, että tulojen muutoksen jälkeen ei tukeen enää ole oikeutta, tuki siis lakkautettaisiin 1.5. alkaen.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi