Opiskelu, työttömyys ja korona

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelija192000

Opiskelu, työttömyys ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelija192000 » 23 Maalis 2020, 12:09

Hei,
Olen siinä tilanteessa, että olen opiskelija ja käyn sen lisäksi töissä ja nyt koronan takia olen menettänyt työtuntini enkä siis saa enää muuta rahaa kuin opinto-ja asumistukea joka ei edes riitä asumismenojeni kattamiseen. Olen nostanut kaiken mahdollisen opintolainan jo eikä minulla ole sitä enää, olen siis elänyt työstäni saaduilla rahoilla. Nyt olen periaatteessa siis työtön, mutta en ole oikeutettu esim. toimeentulotukeen sen vuoksi että olen vielä kirjoilla koulussa. Joten huolenani on nyt se, että miten saan elämiseni maksettua, esim ruoat, sähköt, veden ja puhelinlaskun sekä kaikki muutkin laskut. Miten tämmöisessä tilanteessa tulisi toimia?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31435
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelu, työttömyys ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Maalis 2020, 14:23

Hei

Ehkä tarkoitit, että et voi saada työttömyysturvaa, koska opiskelet. Opiskelijakin voi saada Kelasta toimeentulotukea. Tutustu ohjeisiin ja kokeile laskurilla.
https://asiointi.kela.fi/Toimeentulotue ... alku.faces
https://www.kela.fi/toimeentulotuki

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Bvcgf

Re: Opiskelu, työttömyys ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Bvcgf » 24 Maalis 2020, 09:44

Toimeentulotuessa tosin opintolaina huomioidaan kuukausittain tuloksi sille ajalle kuin se on myönnetty. Vaikka olet sen jo tuhlannut.