Kolmen kimppa

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelija979797

Kolmen kimppa

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelija979797 » 28 Heinä 2020, 18:38

Hei!
meitä kolme tyttöä. Minä, siskoni ja hyvä kaverini. Olemme kaikki opiskelijoita. Asumme tällä hetkellä erillämme, mutta jos muuttaisimme kolmioon kolmistaan, niin saisimmeko kaikki omat asumistuet vai katsottaisiinko meidän kuuluvan samaan ruokakuntaan? Olisi kivempaa ja turvallisemman tuntuista asua yhdessä, mutta jos meidät katsotaan kuuluvan samaan ruokakuntaan, niin on todennäköisesti taloudellisesti järkevämpää asua erillämme.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kolmen kimppa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Heinä 2020, 10:47

Hei Opiskelija979797!

Voitte hakea yleistä asumistukea omilla hakemuksilla, jos teillä on omat vuokrasopimukset eli olette vastuussa vain omasta osasta vuokraa. Hakemuksessa tulisi myös selvittää, onko kyseessä avoliitto kaverin kanssa vai millainen asumisjärjestely teillä on. Jos teidät katsotaan avoliittoon, on asumistuki yhteinen vaikka teillä olisikin eri vuokrasopimukset.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi