Asumistuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Oooo

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Oooo » 18 Loka 2020, 16:46

Jos haen asumistukea tänään mutta tuki myönettään vasta ensi kuussaa joten joudun maksamaan ensimmäisen kuukauden itse. Saanko hyvitksen kelasta sen jälkeen että asumistuki on myönetty?

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Loka 2020, 16:50

Jos asumistuki myönnetään 1.10.2020. alkaen, saat sen takautuvasti vaikka päätös tulisikin ensi kuussa.

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Loka 2020, 17:49

Se riippuu siitä koska sulla on vuokrasopimus voimassa.Jos sulla on vuokrasopimus 1.10 niin saat tälle kuulle asumistuen,mutta jos sulla on vuokrasoopimus 2.10 alkaen niin asumistuki myönnetään 1.11 alkaen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33409
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Loka 2020, 12:15

Hei

Asumistukea voi hakea heti, kun on olemassa vuokrasopimus ja tieto siitä, milloin asuntoon muutat. Voit saada asumistuen sen kuukauden alusta alkaen, jonka kuukauden 1. päivästä lukien vuokrasopimus on voimassa ja jonka kuukauden aikana asuntoon muutetaan. Aiemmassa vastauksessa oli tästä jo esimerkki.

Jos asumistuki voidaan myöntää esimerkiksi lokakuun alusta alkaen, lokakuun asumistuki maksetaan jälkikäteen heti, kun päätös on tehty, vaikka päätös tehtäisiin vasta marraskuun puolella.

Jos olet opiskelija, voit esimerkiksi käyttää opintolainaa ensimmäisen vuokran maksamiseen. Periaatteessa myös toimeentulotuen saaminen voi tuossa tilanteessa olla mahdollista, mutta muista, että opintolaina huomioidaan tulonasi. Jos saat toimeentulotukea Kelasta esim. vuokran maksamiseen, jälkikäteen maksettava asumistuki menee Kelalle.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi