Asumislisä

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Asumislisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2020, 15:58

Hei!
Kesällä sain asumistukea vähemmän sillä olin töissä. Nyt syksyllä koulun jatkuessa tuloni ovat tippuneet yli 1200e, mutta silti asumistukeni ei noussut, vaikka pyysin tarkistusta. Miksi saan samanverran asumistukea kuin kesällä töitä tehdessäni vaikka kuukausituloni ovat tippuneet yli 1200 eurolla?

Avatar
Vieras

Re: Asumislisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2020, 16:15

Sinulle on varmaankin laskettu vuoden keskiarvotulo.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33410
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumislisä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Loka 2020, 08:49

Hei!

En pysty sanomaan varmaksi, mikä tilanteesi on ollut, koska en pysty näkemään päätöstäsi. Jos haluat henkilökohtaista neuvontaa, sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Todennäköisesti päätös on tehty keskiarvotulojen perusteella. Jos tulot eivät jatku samanlaisina vähintään 3 kuukautta tuen tarkistamisajankohdasta alkaen, asumistuessa lasketaan keskimääräinen tulo 12 kuukaudelle. Tässä keskiarvotulossa on siis huomioitu palkkatuloja kesäajalle ja siitä eteenpäin opiskeluajan tulot. Tällöin tulojen muutos on jo huomioitu päätöksellä, eikä tuen määrä muutu kun tulot pienenevät päätöksen mukaisesti.

Tulojen vaikutuksesta asumistukeen on kerrottu myös sivulla www.kela.fi/asumisen-tuet-tulojen-vaikutus.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi