APUA!!

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
moikku15

APUA!!

Lukematon viesti Kirjoittaja moikku15 » 18 Huhti 2021, 22:34

Moikka!
Olen 15 vuotias ja täytän tänä vuonna 16. Olen muuttamassa toiselle paikkakunnalle yksin opiskelujen perässä. Mitä tukea voin saada jos lapsilisäni lakautetaan?

Avatar
Vieras

Re: APUA!!

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Huhti 2021, 22:44

Opintotukea ja mahdollisesti asumistukea.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: APUA!!

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 19 Huhti 2021, 10:30

Hei

Jos sinusta ei makseta lapsilisää ja asut muualla kuin vanhempasi luona, voit saada opintorahaa ja opintolainan valtiontakauksen. Vanhempiesi tulot eivät estä opintotuen saamista, mutta tuki voi olla suurempi, jos vanhemmillasi on pienet tulot. Kokeile Kelan nettisivujen opintotukilaskurilla, millaisen opintotuen voisit saada.

Opintotukeen on tulossa joitain muutoksia 1.8.2021 alkaen. Muutokset tehdään opintotukilaskuriin toukokuun lopussa, joten kannattaa tarkistaa laskurin tulos kesäkuussa tai sen jälkeen.

Kun olet hakenut opintotukea ja kun se on sinulle myönnetty, voit hakea Kelasta yleistä asumistukea, jos asut esimerkiksi vuokralla. Myös asumistuen määrää kannattaa etukäteen arvioida Kelan nettisivujen laskurilla.

Katso myös:
https://www.kela.fi/mita-opintotukea-voit-saada

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi