Asumistuki ja opintotuki

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Akseli19

Asumistuki ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Akseli19 » 20 Huhti 2021, 09:04

Sellaista mietin että saako normaalisti asumis/opintotukea mikäli on vähemmistöosakkaana vuokran antavassa firmassa(15%). Yritys ei maksa osinkoja tms.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Huhti 2021, 14:59

Hei Akseli19!

Yrityksen tai kiinteistöosakeyhtiön nimissä oleva asunto, jossa yrittäjä itse asuu, katsotaan omistusasunnoksi, vaikka asunnosta olisi tehty vuokrasopimus, jos yrittäjällä on määräämisvalta yrityksessä (50% omistus tai vastaava valta).

Jos yritys vuokraa omistamansa asunnon yrityksen osaomistajalle, vuokrasta vähennetään osaomistusta vastaava osuus. Asuntoon voi hakea asumistukea ja oikeus tukeen tutkitaan hakemuksen kautta.

Opintotuen saamiseen vähemmistöosakkuus ei vaikuta. Jos saat jotain tuloja tästä, saattavat ne olla opintotuen tulovalvonnassa huomioitavia tuloja. Kela huomioi tuloverolain mukaiset veronalaiset ansio- ja pääomatulosi.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi