Kesätyö ja kesällä muutto

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Saku123

Kesätyö ja kesällä muutto

Lukematon viesti Kirjoittaja Saku123 » 20 Huhti 2021, 14:05

Hei, miten asumistuki määräytyy jos aloitan elokuun 31. päivä asti kestävän kesätyön toukokuun 4. päivä, ja muutan omilleni kesäkuun 1. päivä. Kuukausitulo n. 2000 e, voinko saada asumistukea kesältä tässä tilanteessa? Kiitos vastauksesta etukäteen

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesätyö ja kesällä muutto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Huhti 2021, 15:33

Hei Saku123!

Jos muutat ja tuki tarkistetaan 1.6.2021 alkaen, katsotaan siinä tulot siitä eteenpäin. Asumistuessa tulot huomioidaan jatkuvana tulona tai keskiarvotulona. Jatkuvana tulona pidetään tuloa, joka jatkuu vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta. Jos siis henkilön tulot jatkuvat samanlaisina vähintään 3 kuukautta myöntö- tai tarkistamisajankohdasta, asumistuen määrä lasketaan näiden tulojen mukaan. Kerroit, että kesätyösi kestävät 31.8. asti. Silloin palkkatulosi kestävät 3kk tarkistusajankohdasta eteenpäin (1.6.-31.8.). Vaikuttaisi siltä, että tulona käytettäisiin siis palkkatuloa 2000e/kk. Jos tulot ovat sellaiset, ettei kesältä voi saada asumistukea, voi tuen hakea uudestaan 1.9.2021 alkaen.

Tulojen ylärajat voit tarkistaa täältä: https://www.kela.fi/tulojen-ylarajat. Kannattaa huomioida, ettei luvuissa ole huomioitu ansiotulovähennystä.

Voit arvioida oman asumistukesi määrän laskurilla.

Tällä palstalla emme voi arvioida tarkemmin voitko saada asumistukea, koska asia tutkitaan aina hakemuksen kautta.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi