Asumistuki ja tulot

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
gato

Asumistuki ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja gato » 21 Huhti 2021, 08:00

Moi!
Kolme kysymystä. Olen opiskelija ja asun yksin. Saan asumistukea ja opintotukea. Teen keikkatyötä josta saamani tulot ovat epätasaisia.

Kysymys 1. Tein viime joulukuussa vähän pidemmän pätkän töitä josta sain palkkaa n. 600e. Palkka tuli tilille tammikuussa. Lasketaanko tämä vuoden 2020 vai 2021 tuloihin?

Kysymys 2. Nyt kun kesä lähestyy, minulla on aikaa tehdä enemmän töitä. Onko niin, että jos yksittäisen kuukauden tuloni ylittävät asumistuen 729e rajan, sillä ei ole vaikutusta asumistukeeni, kunhan koko vuoden tulot eivät ylitä 12*729 rajaa?

Kysymys 3. Lasketaanko opintotuki keskiarvotulon tuloihin?

Kiitos!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35045
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki ja tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Huhti 2021, 10:41

Hei gato!

1. Opintotuen tulovalvonnassa huomioidaan tulot maksupäivän mukaan sen kuukauden tuloksi, eli sinun tammikuussa saama palkka on mukana vuositulossa 2021.

2. Asumistuen välitarkastus tulojen muutoksen vuoksi tulee tehdä jos nykyisen päätöksen huomioidut tulot nousevat 400 euroa tai enemmän. Jos sinun tulosi ovat epäsäännöllisesti jatkuvat, voi olla että sinulle huomioidaan keskiarvotulo. Siitä lisää täällä: www.kela.fi/asumisen-tuet-tulojen-vaikutus

3. Opintotuen tulovalvonnassa ei huomioida opintotukea tuloina. Yleisessä asumistuessa huomioidaan opintotuki tuloina.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi