Opintotuki ja sairausloma

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Ajattelija

Opintotuki ja sairausloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Ajattelija » 16 Loka 2021, 13:38

Hei,
Kysyisin sellaista asiaa kuin, että vaikuttaako sairausloma ammattikorkeakoulu opiskelijan opintotukeen?
Mietin tätä vain kun lääkäri sanoi lähettävänsä sairausloman tiedot Kelaan, niin tuli mieleen että miksi hän tekee niin.

Kiitos vastauksesta jo valmiiksi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36785
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ja sairausloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Loka 2021, 09:49

Hei

Voin vain arvailla syytä siihen, miksi lääkärisi lähettää sairausloman tiedot Kelaan. Ehkä kannattaa kysyä asiaa lääkäriltä. Asia voi liittyä sairauspäivärahan käsittelyyn.

Tiesithän, että sinun kannattaa hakea Kelasta sairauspäivärahaa, jos et sairauden vuoksi pysty edistymään opinnoissasi. Siitä on monia etuja. Et kuluta opintotukikuukausiasi. Pienempi määrä opintotukikuukausia on eduksi myös opintojen edistymisen seurannassa, jos opintopistemääräsi jää tavanomaista pienemmäksi. Ja parannat mahdollisuuksiasi saada opintolainahyvitys. Hyvitykseen oikeuttavaa opiskeluaikaa voidaan pidentää, jos olet saanut sairauspäivärahaa.

Jos sinulle myönnetään sairauspäiväraha, Kela lakkauttaa automaattisesti opintotukesi (oikeasta ajankohdasta). Kun sairauspäivärahasi on päättymässä, hae uudelleen opintotukea opintotuen muutosilmoituksella OmaKelassa.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi