Opintolaina monimuoto-opinnoissa

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Jats3
Viestit:1
Liittynyt: 02 Joulu 2021, 16:40

Opintolaina monimuoto-opinnoissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Jats3 » 02 Joulu 2021, 16:46

Hei,

voinko saada valtiontakauksen opintolainalle, jos opiskelen monimuoto-opintoina yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan maksullisissa 3,5 vuotta kestävissä psykoterapeuttiopinnoissa tavoitteena saada Valviran vahvistama psykoterapeutti-nimike?

Olenko oikeutettu muihin etuuksiin?

Kiitos vastauksesta.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36857
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina monimuoto-opinnoissa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Joulu 2021, 10:19

Hei Jats3!

Palstalla en pysty sanomaan tarkasti onko kyseisissä opinnoissa oikeus saada opintotukea. Se, että opinnot suoritetaan monimuoto opintoina ei ole este opintotuen saamiseen. Sinun kannattaa tehdä hakemus opintotuesta, jotta tilanteesi tutkitaan tarkemmin.

Opintolainantakaus on osa opintotukea. Jotta lainantakaus voidaan myöntää, pitää hakea myös opintorahaa. Jos haluat nostaa pelkästään opintolainaa esimerkiksi opintotuen tulorajojen vuoksi, sinun pitää ensin hakea myös opintorahaa ja lainan noston jälkeen perua opintorahan maksu.

Varsinaisesti opintojen perusteella haettavana on vain opintotuki. Jos sinulla on pienet tulot ja asumismenoja, yleistä asumistukea kannattaa hakea lisäksi. Tarvittaessa voit selvittää myös oikeutta toimeentulotukeen.

Ystävällisin terveisin
Evelina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela