Mistä tukea?

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Koulutusta ei tueta

Mistä tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Koulutusta ei tueta » 14 Tammi 2022, 20:57

Opiskelen monimuotona yksityisessä koulussa. Tarkoitus jäädä pian opintovapaalle nykyisestä työstäni. Mutta...en ole oikeutettu ? aikuiskoulutustukeen yksityisen koulun vuoksi. Opintotukeakaan ei saa ? koska yksityinen koulu, eikä opintolainaa. Onko olemassa mitään tahoa joka tukisi aikuisopiskelijaa selviämään taloudellisesti palkattomasta opintovapasta? Ja yksityisessä koulussa sen vuoksi, koska kyseisiä opintoja ei voi suorittaa muussa koulussa monimuotona. Valtio ei kovin hyvin tällaisissa tapauksissa tue opiskelijaa...

Avatar
Vieras

Re: Mistä tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2022, 22:11

Aikuisopiskelijan olettaisi kyllä tienanneen työssäollessa sen verran että on voinut säästää itselleen esimerkiksi opintoihin. Opintovapaa on vapaaehtoista ja sinulla on jo ammatti ja työpaikka eikä ilmeisesti työttömyyden uhkaa, jolloin lähtöoletus on, että uuden ammatin opiskeluun ei ole perusteltua syytä. Jos huvikseen haluaa sen tehdä, täytyy varautua rahoittamaan ainakin osa opinnoista itse. Monet yksityisistä oppilaitoksista eivät täytä kriteerejä esimerkiksi opettajien pätevyyden osalta eikä opintotukilaki salli silloin opintotuen myöntämistä ko. oppilaitokseen.

Avatar
kukavaane

Re: Mistä tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja kukavaane » 14 Tammi 2022, 23:02

Säästät etukäteen tai teet opintojen ajan töitä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:37559
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Mistä tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Tammi 2022, 15:00

Hei, olet ehkä tarkistanut listauksen yksityisten oppilaitosten koulutuksista, joihin Kela on myöntänyt
opintotukioikeuden. Löydät linkin tältä sivulta https://www.kela.fi/opintotuki-kuka-voi-saada. Jos koulutus on opintotukeen oikeuttavaa ja opintosi ovat päätoimisia https://www.kela.fi/opintotuki-paatoimisuus, niihin on mahdollista saada opintotukea. Tutustu kuitenkin opintotuen saajan tulorajoihin, kannattaako opintotukea nostaa https://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela