Terveydenhoitomaksu

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
SatuW

Terveydenhoitomaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja SatuW » 28 Tammi 2022, 11:43

Hei. Opiskelen etänä kotonani toisella paikkakunnalla kuin missä opintoni ja opiskelijaterveydenhuoltoni on. Voinko käyttää asinpaikkani opiskelijaterveydenhuoltoa, koska olen kuitenkin velvoitettu maksamaan siitä? Mistä saan sen sijainnin selville?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:37548
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Terveydenhoitomaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Tammi 2022, 15:21

Hei SatuW!

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palveluverkko on muodostettu korkeakoulujen sijaintikuntien perusteella korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta. Palveluverkko muodostuu YTHS:n omana toimintana palveluita tarjoavista palvelupisteistä sekä YTHS:n omaa palvelutoimintaa täydentävästä alihankinnalla tuotetuista palvelupisteistä. Asiointi alihankintapalvelupisteissä on lähtökohtaisesti mahdollista vain kyseisen opiskelupaikkakunnan oppilaitoksissa opiskeleville henkilöille. Sen sijaan YTHS:n omien palvelupisteiden ristiinkäyttö on mahdollista valtakunnallisesti.

Opiskelijoiden tarkoituksenmukainen hoitopaikka valitaan hoidontarpeen arvioinnin yhteydessä. Hoitopaikkaa ja sen määräytymistä koskevissa tarkemmissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä opiskeluterveydenhuollon palveluiden tuottajaan. Jos opiskelijalle aiheutuu matkakustannuksia matkasta opiskeluterveydenhuoltopisteeseen, opiskelija voi hakea Kelasta matkasta aiheutuneista kustannuksista sairausvakuutuslain mukaista matkakorvausta.

www.yths.fi

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela