Opintovapaa

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tyti
Viestit:1
Liittynyt: 13 Helmi 2019, 12:40

Opintovapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Tyti » 13 Helmi 2019, 12:53

Hei! Suoritan tällähetketlä opintoja päivätyöni ohella, mutta tarvitsisin työharjoittelun suorittamiseen vapaata työstäni n.1kk. Minulla ei ole oikeutta aikuiskoulutustukeen. Onko minun mahdollista pitää esim. "opintovapaata" jonka aikana saisin tukia tai muuta vastaavaa ratkaisua, joka mahdollistaisi koulun käymisen ilman lainan ottamista palkattoman kuukauden laskuihin? Yritin Kelan sivuilla tutustua eri tukimuotoihin, mutten oikein saanut asiaan varmuutta. Yt Tyti

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30532
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintovapaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Helmi 2019, 15:16

Hei Tyti!

Töistä haettavasta opintovapaasta sinun tulee keskustella työnantajan kanssa.

Kelasta voit hakea opintotukea. Tuen kannalta sillä ei ole merkitystä oletko samaan aikaan töissä tai jollakin vapaalla. Opintotuki sisältää opintorahan ja lainantakauksen.

Opintotuessa on syytä huomioida, että siinä on vuositulorajat. Jos työskentelet muutoin koko vuoden, voi olla että vuositulorajat ylittyy ja tuki on syytä palauttaa vapaaehtoisesti tai se voidaan periä takaisin.

Muuta tilanteeseesi sopivaa tukea ei Kelassa ole.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi