Opintolainahyvitys, AMK + maisterintutkinto

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tomi123123

Opintolainahyvitys, AMK + maisterintutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Tomi123123 » 19 Helmi 2019, 10:40

Hei!

Valmistuin juuri ammattikorkeakoulusta määräajassa ja olen normaalisti oikeutettu opintolainanhyvitykseen. Aion kuitenkin ensi syksynä jatkaa opintojani maisterintutkinnon merkeissä yliopistossa.

Kelan sivuilla mainitaan, että opintolainanhyvitykseen on oikeutettu ainostaan ensimmäisellä tutkinnolla. Lasketaanko tämä ammattikorkeakoulututkinto tälläiseksi ensimmäiseksi tutkinnoksi, vai voidaanko ajatella, että ammattikorkeakoulu + yliopiston maisteri osuus olisivat yhdessä ensimmäinen tutkinto? Eli jos nostan yliopiston maisterintutkintojen aikana lisää opintolainaa, voinko saada opintolainanhyvityksen vasta maisterintutkinnon jälkeen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30532
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys, AMK + maisterintutkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Helmi 2019, 09:37

Hei Tomi123123!

Ammattikorkeakouluopintosi katsotaan ensimmäiseksi suoritetuksi tutkinnoksi, joten opintolainahyvityksen oikeus tarkistetaan sen tutkinnon suorittamisen mukaan.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi