Opintolainan verovähennys

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Sadana
Viestit:1
Liittynyt: 29 Touko 2019, 12:53

Opintolainan verovähennys

Lukematon viesti Kirjoittaja Sadana » 29 Touko 2019, 12:58

Hei! Tapahtuuko verotuksen opintolainavähennys automaattisesti, kun alan maksaa opintolainaa takaisin, vai vaatiiko tämä minulta jotain toimenpiteitä? Saako Verohallinto Kelasta automaattisesti nämä tiedot? Katsoin, että opintolainavähennys ei koske valmistumisvuotta, mutta kun valmistumisvuosi on 2018, nyt varmaankin voin jo alkaa maksaa lainaa takaisin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28931
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainan verovähennys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 31 Touko 2019, 10:20

Hei Sadana!

Kun Kela on myöntänyt sinulle opintolainavähennyksen, se toimittaa verovähennyksessä tarvittavat tiedot Verohallinnolle. Kela ilmoittaa Verohallinnolle myös opintolainasi lyhennykset. Sinun ei siis tarvitse tehdä itse mitään muuta kuin lyhentää lainaasi saadaksesi vähennyksen.

Opintolainavähennysoikeutesi alkaa tutkinnon suorittamisvuotta seuraavana vuonna. Tutkinnon suorittamisvuonna tai aikaisemmin tekemät lainan lyhennykset eivät oikeuta vähennykseen. Mikäli olet valmistunut vuonna 2018, voit saada opintolainahyvityksen 2019 vuodesta alkaen tehdyistä lainan lyhennyksistä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi