Opintolaina ja työnteko

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Niinall

Opintolaina ja työnteko

Lukematon viesti Kirjoittaja Niinall » 31 Touko 2019, 10:44

Hei
Suunnitelmissa olisi lähtee ammattikorkeakouluun opiskelemaan. Pystyisin käymään töissä suurimman osan ajasta täyspäiväsesti joten opintotukea en saisi.
Työharjoittelujaksoille mietin opintolainan ottamista ,jotta en tarvitsisi käydä töissä työharjoittelussa. Onko opintolainassaa tulorajaa? Opintolaina paikkaisi myös lähiviikkojen taloudelliset tappiot.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28971
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina ja työnteko

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Kesä 2019, 11:45

Hei

Opintolainan valtiontakaus voidaan yleensä myöntää vain opintorahaa saavalle. Korkeakouluopiskelija ei voi saada pelkkää lainatakausta (poikkeuksena Maanpuolustuskorkeakoulu).

Sellainen konsti on kuitenkin olemassa, että opiskelija hakee normaalisti opintotuet, jolloin hänelle myönnetään opintoraha ja lainatakaus. Voit tämän jälkeen nostaa opintolainat ja, jos vuositulot ovat liian suuret, voit perua tai palauttaa sopivan määrä opintorahakuukausia. Tämä konsti ei tarkasti ottaen ole opintotuen tarkoitus, mutta koska se ei ole kiellettyä, emme voi sitä estääkään.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi