Kesän tuet

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Miljuuh

Kesän tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Miljuuh » 01 Kesä 2019, 11:54

Moi,

Miten maksan kesällä vuokrani, kun ei saa opintotukea. Olen ennen maksanut vuokrani opintotuki + asumistuki, eikä sekään ole riittänyt. Nyt saan kesällä vain asumistukea, joten miten pystyn maksamaan vuokrani?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28892
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Kesä 2019, 11:52

Hei

Jokaisella meistä on ensisijaisesti oma vastuu huolehtia oman toimeentulonsa järjestämisestä. Opiskelijoilla se tarkoittaa kesäajan osalta kesäopintoja ja kesäopintotukea tai kesätyöskentelyä. Jos ne eivät ole mahdollisia, toimeentulotuen hakeminen ja saaminen voi tulla kyseeseen.

Opiskelijan on toimeentulotukihakemuksessaan selvitettävä, miksi kesäopinnot ja kesäopintotuki eivät ole mahdollisia. Hakemuksessa on myös kerrottava, mitä kesätöitä opiskelija on hakenut. Lisäksi huomioidaan se, voisiko opiskelija nostaa vielä lukuvuodelle myönnettyjä opintolainoja. Lukuvuoden opintolainojen viimeinen nostopäivä on 31.7. Nostettavissa olevat opintolainat voivat estää toimeentulotuen saamisen. Ja toki näillä lainoilla voi maksaa asumiskustannuksiaan yms. Jos haet toimeentulotukea, hakemuksesi käsittely nopeutuu, jos liität jo hakemukseen mukaan pankkitodistuksen siitä, että olet nostanut kaikki lukuvuodelle myönnetyt opintolainat.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi