Aikuislukio ja tuet

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras124

Aikuislukio ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras124 » 17 Kesä 2019, 12:35

Hei, onko aikuislukiossa opiskelevan mahdollista saada mitään tukia, jos ei käy töissä samaan aikaan?

Avatar
Vieras

Re: Aikuislukio ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Kesä 2019, 12:50

Aikuislukio-opintoihin voit saada tukea vain, jos suoritat ne yhdistelmätutkintona eli ammatillisen perustutkinnon yhteydessä. Sinun on siis suoritettava lukiokurssien tai ylioppilastutkinnon lisäksi ammatillista perustutkintoa. Jos suoritat pelkästään aikuislukio-opintoja, et voi saada opintotukea.Mutta jos suoritat lukio-opintoja sisäoppilaitoksessa, esimerkiksi kansanopistossa, voit saada tukea.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32301
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuislukio ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Kesä 2019, 15:28

Hei

Nimimerkki Vieraan vastaus on oikein opintotuen osalta. Opintorahaa ja opintolainaa ei yleensä voi saada aikuislukio-opintoihin. Opintotuen saaminen on mahdollista yhdistelmätutkinnossa. Kansanopistossa suoritettaviin kaikenlaisiin lukio-opintoihin voi saada opintotukea.

Yleisen asumistuen saaminen on luonnollisesti myös mahdollista, koska sen saamiseen eivät opinnot vaikuta. Työttömyysturvaa saava voi myös työnhaun ohessa opiskella aikuislukiossa, mutta silloin kannattaa varmistaa TE-toimistosta, miten paljon voit opiskella niin, ettei se estä työn vastaanottamista.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi