Opintolainahyvitys ja varusmiespalvelus

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Komatta

Opintolainahyvitys ja varusmiespalvelus

Lukematon viesti Kirjoittaja Komatta » 22 Kesä 2019, 17:59

Oletetaan, että olisin päässyt yliopistoon kevään haussa ja ottanut vastaan opiskelupaikan (300 op) syksylle. Lisäksi olisin menossa varusmiespalvelukseen heinäkuussa samana vuonna ja se kestäisi 347 päivää.

Palveluksen suorituksen jälkeen olen ollut noin lukuvuoden yliopistosta poissa. Jos opintoni päättyvät 7 vuotta opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen, saanko opintolainahyvitystä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32301
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys ja varusmiespalvelus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Kesä 2019, 10:19

Hei Komatta!

Tällä palstalla emme voi asiasta ennakkopäätöstä antaa, vaan tilanne tutkitaan siinä vaiheessa kun valmistut tutkinnostasi. Ennakkoon voit kuitenkin arvioida oikeutta sivuiltamme löytyvällä opintolainahyvityksen laskurilla.

Kun tutkintoa ei suoriteta määräajassa, voi hyväksyttäviä syitä olla esim. varusmiespalveluksen suorittaminen. Siinä tilanteessa tulet saamaan hylätyn päätösehdotuksen ja oikeus voidaan tarkistaa uudelleen, kun vastaat selvitykseen ja kerrot syyt opintojen hidastumiselle.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi