Opintotuen muuttaminen korkeakoulusta toiselle asteelle

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
opiskelijanahkeruus

Opintotuen muuttaminen korkeakoulusta toiselle asteelle

Lukematon viesti Kirjoittaja opiskelijanahkeruus » 23 Kesä 2019, 10:31

Opiskelen yhtäaikaa yliopistossa sekä toisella asteella ammattillista perustutkintoa. Viime lukuvuoden olen käyttänyt korkeakoulun opintotukea, mutta nyt haluaisin vaihtaa tukeni toisen asteen oppilaitokseen. Kuinka se onnistuu? Ja onko mahdollista takautuvasti muuttaa viime lukuvuoden tukia takautuvasti toisen asteen tuiksi, jotta korkeakoulun opintotuki kuukausia säästyisi?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32301
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen muuttaminen korkeakoulusta toiselle asteelle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Kesä 2019, 10:26

Hei opiskelijanahkeruus!

Oikeus toisen asteen opintotukeen voidaan tarkistaa, kun toimitat kokonaan uuden opintotuen hakemuksen. Hakemuksen voit tehdä kätevästi verkkoasiointipalvelun kautta.

Voit palauttaa vapaaehtoisesti tämän vuoden korkeakoulun tukikuukausia, jolloin saat ne myöhemmin käytettäväksi korkeakouluopintoihin. Opintotukea ei kuitenkaan voida takautuvasti myöntää toisen asteen opintoihin, vaan voit saada tukea aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.

Kesäterveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi