Kesäopinnot + aiempi burnout -tausta

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Palovaara

Kesäopinnot + aiempi burnout -tausta

Lukematon viesti Kirjoittaja Palovaara » 26 Kesä 2019, 15:47

Hei, miten kannattaa toimia tällaisessa tilanteessa:

1.) Olen sairastanut jo kaksi vakavaa burnoutia, jotka ovat päätyneet osastohoitoon
2.) Viime kuukaudet on tullut murehdittua melko paljon opintoihin liittyviä asioita, etenkin rahahuolet ja tuki asiat ym. lisännyt stressitasoja
3.) Päätin, että olisi kiva pitää ns. ihan kunnon kesäloma ja tekisin vain muutamia kursseja, jotta voisin hieman levätä.
4.) Tarvitsisin koko vuodelta 60 op, nyt niitä on kasassa 50 - voimat alkaa olla kuitenkin jo mielen puolelta hieman heikossa hapessa ja tuntuu, että on ollut viime aikoina vähän liian kova vauhti kaiken suhteen

Eli kannattaako vaivautua hakemaan sairaslomaa YHTS:ltä vai osaatko arvioida, että riittääkö tämä, mikäli jätän tähän ja selvitän sitten marras/lokakuussa, kun puuttuvista opinnoista aletaan kyselemään.

Kiitos etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32301
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesäopinnot + aiempi burnout -tausta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Kesä 2019, 15:30

Hei Palovaara!

Ikävä kuulla tilanteestasi.

Yleensä korkeakoululaisen kannattaa hakea sairauspäivärahaa, jos tiedossa ei ole miten pitkään sairastuminen kestää tai tiedät, että se kestää yli 2 kuukautta. Tällöin et turhaan kuluta tukikuukausia, jos opintosi eivät silloin edisty.

Lisäksi sairasloma voi pidentää opintolainavähennyksen tai opintolainahyvityksen suorittamisaikaa, jos olet saanut silloin sairauspäivärahaa. Tämänkin kannalta kannattaa siis harkita sairauspäivärahan hakemista.

Edistymiseen seurantaan liittyen emme valitettavasti voi ennakkopäätöstä antaa. Hyväksyttäviä syitä on kuitenkin oma sairastuminen. Jos saat selvityspyynnön opintojesi edistymisestä, kannattaa siihen vastata ja kertoa syyt, mitkä ovat hidastaneet opintojesi suorittamista. Liitteeksi voit toimittaa silloin esimerkiksi lääkärintodistuksen.

Tässä vielä tietoa opiskelijan sairastumisesta:
www.kela.fi/opintotuki-jos-sairastut

Tsemppiä opintoihin ja voimia muutoinkin jaksamiseen! :)

Kesäterveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi