Opintolainahyvitys koulua vaihtaessa

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
SPKworks

Opintolainahyvitys koulua vaihtaessa

Lukematon viesti Kirjoittaja SPKworks » 09 Syys 2019, 20:50

Hei!

Aloitin 240op:n alemman ammattikorkeakoulututkinnon tämän vuoden elokuussa. Emmin opintolainan nostoa, sillä uskon tulevani vaihtamaan koulua tulevaisuudessa.

Pidän vuoden 2020 taukoa asepalveluksen vuoksi.

Jos en jatka opintojani 2021 keväällä, vaan haen ja pääsen tuon vuoden syyskuussa alkavaan 210op:n laajuiseen yliopistotutkintoon, onko minun mahdollista saada opintolainavähennystä/-hyvitystä, jos nostan lainaa nyt?

Jos amk-opintojeni katsotaan alkaneen 1.8.2019, lasketaanko valmistumisen aikaraja tuon 240op:n vai 210op:n koulun mukaan?

Kiitos ja pahoittelut monimutkaisesta ongelmasta!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31524
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys koulua vaihtaessa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 10:20

Hei SPKworks!

Jos nostat opintolainaa korkeakoulututkinto-opintojesi aikana ja suoritat tutkinnon määräajassa, voit saada opintolainahyvityksen. Opintolainahyvitykseen oikeuttava opiskeluaika määräytyy suoritettavan tutkinnon säännönmukaisen laajuuden mukaan, eli jos vaihdat alaa niin kohdallasi tavoiteaika olisi 210 op:n mukaan.

Voit saada opintolainahyvityksen 210 opintopisteen amk-tutkinnosta, kun suoritat sen 3,5 + 0,5 = 4,0 lukuvuodessa. Aika lähtee kulumaan ensimmäisen korkeakouluopiskelupaikan vastaanotosta. Jos et suorita tutkintoa määräajassa, voit silti saada opintolainahyvityksen, jos opintosi ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn vuoksi. Hyväksyttäviä syitä ovat
varusmies-, siviili- tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen.

Lisätietoja opintolainahyvityksestä voit lukea Kelan verkkosivuilta www.kela.fi/opintolainahyvitys. Lisäksi voit käyttää opintolainahyvitystä koskevaa laskuria: www.kela.fi/laskurit#opiskelij-1.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi