Koulu viivästyttää valmistumista

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Penninvenyttaja
Viestit:1
Liittynyt: 13 Heinä 2018, 13:42

Koulu viivästyttää valmistumista

Lukematon viesti Kirjoittaja Penninvenyttaja » 10 Syys 2019, 11:20

Olen sairaanhoitajan tutkinnon lopussa ja opintoaikani on päättymässä vuodenvaihteessa. Valmistumiseni on opinnäytetyöstä kiinni. Se on jo lähes valmis ja minulla on vielä kuukausi, että voin lähettää sen esitarkastukseen ja aloittaa tutkinnon hakemisen, että ehdin sen suorittaa ajoissa. En näe tässä mitään ongelmaa. Sen sijaan koulu on alkanut vaatia, että opinnäytetyö pitää esitellä seminaarissa ennen kuin sen voi antaa esitarkastukseen. Seminaareja he järjestävät vain pari kertaa lukukaudessa ja seuraava on esitarkastuksen aikarajan jälkeen, vaikka syyslukukausi on vasta aivan alussa. Eli näyttää siltä, etten saa heiltä lupaa laittaa valmista työtä eteenpäin ja valmistumiseni viivästyy pitkälle kevääseen.

Miten tämä vaikuttaa opintotukeeni? Loppuuko tuki vuodenvaihteessa ja onko koulun järjestämä tutkinnon viivästyminen hyväksyttävä syy saada tukiajan pidennystä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31459
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulu viivästyttää valmistumista

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 14:16

Hei Penninvenyttaja!

Oikeus opintotukeen riippuu siitä, paljonko sinulla on vielä tukikuukausia jäljellä tutkinnon suorittamiseen. Voit tarkistaa esimerkiksi asiointipalvelusta paljonko tukikuukausia olet käyttänyt ja kuinka paljon niitä on tutkintoosi mahdollista saada.

Oppilaitoksen aikatauluihin ei Kelassa voida ottaa kantaa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi