Opintolainahyvitys

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
pippuriina

Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja pippuriina » 21 Syys 2019, 08:56

Hei!

Opiskelin korkeakoulututkinnon (210op) vuosina 2016-2019. Nostin opintojeni ajan opintolainaa ja valmistuin toukokuussa 2019 eli puoli vuotta tavoiteaikaa aiemmin. Tarvitseeko minun hakea opintolainahyvitystä erikseen vai tuleeko se automaattisesti? Milloin mahdollinen opintolainahyvitys maksetaan ja kuinka maksu tapahtuu? Vaatiiko opintolainahyvityksen saaminen minulta mitään toimenpiteitä Kelan tai pankin suuntaan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31435
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Syys 2019, 10:15

Hei

Olet ilmeisesti suorittanut 210 opintopisteen ammattikorkeakoulututkinnon. Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä mitään. Saat päätöksen opintolainahyvityksestä lokakuussa tai viimeistään marraskuussa eli sen jälkeen, kun Kela on saanut pankilta tiedon valmistumislukukauden viimeisen päivän lainasaldostasi. Saamme lainatiedot siis vasta lokakuussa.

Kun olet saanut päätöksen ja jos opintolainahyvitys myönnetään, maksamme hyvityksen muutaman päivän kuluessa päätöksen antamisesta pankille opintolainasi lyhennyksenä.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi