Aikuiskoulutustuki ja opintolaina

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
SanS

Aikuiskoulutustuki ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja SanS » 11 Marras 2019, 22:05

Hei.

Olen hakenut työllisyysrahastosta aikuiskoulutustukea ammattikorkeakouluopintoihin ajalle 1.1.2020-31.12.2020, mutta se ei automaattisesti sisällä kesäkuukausia.
Aion myös opiskella kesällä, mutta kurssitarjonta ei ole vielä tiedossa, joten joudun tekemään työllisyysrahastoon erillisen jatkohakemuksen kesä heinä ja elokuulle ensi vuoden puolella.
Aion hakea opintolainan takausta kelalta. Onko minun mahdollista saada opintolainan takaus myös kesä-, heinä- ja elokuulle, sitten kun saan päätöksen aikuiskoulutustuesta kesäkuukausille?
Ja jos, milloin kesäajan lainan voi nostaa?

Haenko ihan ensin kevään takauksen tammikuulta toukokuulle, ja myöhemmin syksyn osalta?

Kiitos! 😊

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuiskoulutustuki ja opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 08:50

Hei Sans!

Aikuiskoulutustuen tukijakso tai -jaksot määräävät, mille ajalle lainatakaus myönnetään.

Voit saada päätöksen aikuiskoulutustuen lainatakauksesta vasta sen jälkeen, kun Työllisyysrahasto on tehnyt päätöksen aikuiskoulutustuesta.

Kohdallasi siis saat ensin päätöksen sille ajalle mille aikuiskoulutustuki on myönnetty ja keväällä voisit jättää uuden aikuiskoulutustukeen liittyvän lainatakaus hakemuksen tälle erilliselle ajalle, jos aiot hakea myös aikuiskoulutustukea. Lainat tulee nostettavakasi päätöksen antamisen jälkeen.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi