Opiskelu ja osa-aikatyö

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Masahasa

Opiskelu ja osa-aikatyö

Lukematon viesti Kirjoittaja Masahasa » 12 Marras 2019, 15:10

Hei,
Aloitin amk opintoni 2010 ja ne jäivät kesken 2014 kun sain töitä. Opintotukikuukauteni käytin loppuun ja opintolainaakin jäi reilusti. Puuttumaan jäi n. 20 op ja opinnäytetyö. Tein töitä satunnaisesti 2014-2018 ja sain helmikuussa 2019 vakituisen työpaikan kokoaikaisella työajalla. Syksyllä 2019 tein opintosuunnitelman opintojen loppuun saattamiseksi ja katsoimme työnantajan kanssa etten pysty suorittamaan opintojani kokoaikaisella työajalla, joten teimme sopimuksen määräaikaisesta osa-aikaisuudesta.

Olin siinä uskossa, että olisin oikeutettu soviteltuun päivärahaan opiskelujeni ajalta, sillä työaikani on niin vähäinen. Hakemus kuitenkin evättiin sillä perusteella, että aloite osa-aikaisuuteen oli tullut minulta (työntekijältä). En ole myöskään oikeutettu aikuiskoulutustukeen, koska sitä varten pitäisi työsuhteen olla jatkunut vuoden ajan. Kuukausipalkkani jää reilusti alle 1000€ opiskelujeni ajalta enkä tule sillä toimeen. Onko minun mahdollista saada tässä tilanteessa mitään tukea? Tilanteeni on siis huonompi kuin jos olisin kokonaan työttömänä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31912
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelu ja osa-aikatyö

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Marras 2019, 14:34

Hei Masahasa!

Jos ei ole vielä selvittänyt oikeutta yleiseen asumistukeen, niin hae ensisijaisesti asumistuki. Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus, jota voit tarvittaessa hakea. www.kela.fi/toimeentulotuki.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi